lørdag 28. juni 2014

Tur til Vettisfossen i Utladalen

På St. Hans dagen tok vi turen til Årdal og Utladalen for å se Vettisfossen, som skal være den høieste uregulerte fossefallet i Nord Europa. Utladalen på sin side er Norges dypeste dalføre.

Årdal
Det første stykke innover går på en traktorvei, et mareritt i følge min sønn, som liker seg best på stier... Det er ikke bare Vettisfossen vi får se på denne turen. Det første som møter oss er en annen vakker foss, Avdalsfossen.

Et stykke videre innover i dalen kommer vi til nok en foss. Denne har ikke så høyt fall, men var veldig idyllisk der den lå innkranset i det grønne, med turkis laguneaktig kulp. Et vakkert syn.

 Når vi er ute å går tur, er det som oftest mye fint å se, naturen er et fantastisk kunstverk, som ikke kan foreviges mange nok ganger.... Her er det blomster som har blir foreviget, og en humle på jakt etter nektar... Et vanlig men vakkert syn.Ved enden av traktorveien dukker denne erverdige gården fram, Flaten. Den er som tatt ut av en historiebok... Den måtte foreviges.

Vetti gård turiststasjon. Denne var stengt denne sommeren, men et flott syn.

Videre går veien nå over på en sti, og vi må ta valget mellom å gå til toppen eller til bunnen. Vi valgte bunnen. Bare første stykke var "brolagt" resten var sti.


Et vakkert dalføre


Vettifossen

Her raster jeg med min sønn forran fossen.

Litt lek med kameraet og vannet. Jeg elsker slikt. Her er to kontraster, lang og kort lukkertid.
Lang lukker, gir glidene bommullsvann

Kort lukkertid, gir øyeblikksbilder og dråpene.
Etter endt tur reiser vi tilbake til hytten. Hva passer vel bedre enn å steike pølser på bål, siden det er St. Hans aften, og hytten er utstyrt med bålpanne.

Avsluttnignsvis, nok en pusekatt. Denne gangen vår hvite gutt, i nok så typis positur for han.
Hvordan kan noen påstå at katter ikke liker å ligge på rygg....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar