onsdag 10. september 2014

Min nye utfordring

Strikke har jeg gjort i en årrekke, og behersker de teknikker jeg har forsøkt meg på. Finnes nok fortsatt det jeg ikke kan, og teknikker å teste ut, men følte for en ny utfordring nå. Hvorfor nøye seg med å strikke av garn, hvorfor ikke lage garnet også selv... Etter å ha latt tanken modne en stund, har jeg gått til innkjøp av en håndtein og litt fiber. Ting tar tid, når du venter på noe, og denne håndteinen har jeg virkelig måttet vente vel og leng på, takket være svikt i posten sitt system... Men nå er den i hus. En søt liten sak på 22g kjøpt hos spinnvilt :)


Jeg bestilte egentlig en annen, som de var tom for, som plaster på såret for å måtte bytte tein, fikk jeg litt herlig fiber i nydelige lillanyanser. 


Lille kommer som vanlig ikke godt fram på bilder... Dette er 100 gram New Zeeland merino og silke. Skal spare dette fiberet til jeg har fått meg en del trening, virkelig herlig fiber som var deilig å ta i...

Det jeg har begynt å spinne med, er 100% BFL, som jeg har hørt anbefales til nybegynnere.  Se de fine fargene 


Dette er håndfarget fiber, som jeg har kjøpt av en annen blogger, tanteull. Det har jeg satt og sett på en ukes tid, mens jeg ventet på håndteinen min.

Å spinne er helt nytt for meg, og jeg kjenner ingen som kan denne kunsten, så dette er selvlært, ved hjelp av en annen blogger, Nina Hove Myhre sin turial. Enkel og veldig forståelig.

Litt utfordring har det vært, det er ikke bare bare å få til fiberene slik jeg vil, trekke de ut, og få de "tynne" nok... Men som man sier, øvelse gjør mester, og jeg føler jeg så smått om men få litt tak på fibrene, og finner min måte å spinne de på... Dette har jeg fått ut av prøveingen min i dag.


Det er litt tykk og tynn trå, akkurat som jeg hadde ventet at det ville bli i starten. Og det er gøy!! Ja jeg har blitt hektet, alt... Må liksom bare spinne opp en til liten flik av ullen min... Har forstatt masse igjen å spinne, mye morro... Samt masse mer fiber på vei til meg i posten :)

Blir nok mere om spinning her framover, ved siden av strikking. Takk for at du titter innom. Legg igjen en liten lyd, så kan jeg besøke deg også.

Håndtegnen og fiberet jeg spinner, fargene er godt gjengitt her :) 

Ha en fin kveld og uke, nå skal jeg kose meg videre, med håndtegn og litt strikking.

1 kommentar:

 1. Hei Irene
  Takk for koselig hilsen i bloggen min.
  Her har jeg aldri vært før. Skal si du er flink til å strikke sokker, og at du skal igang med å spinne. Så spennende.
  Datteren til min kollega har spunnet endel, og nå hadde hun visst 23 kg med ull hjemme, som hun skulle spinne.......ja, det blir jo litt av en jobb.
  Vi sees nok igjen. Ha en fin kveld

  SvarSlett