onsdag 31. desember 2014

Årets siste dag, en oppsumering og nye veier

Et år går mot slutten, og et nytt er på vei til å stige fram. Et år med godt og vondt, mye strikking, og jeg har lært meg kunsten å spinne. Et år hvor det å ta vare på øyeblikkene har vært viktig, og alltid finne det gode i hverdagen, og i livet. Det er alltid noe å være glad og takknemmelig for.

Dette har vært det første året jeg har blogget, det året jeg har begynt å bruke Ravelry. Både blogg og Ravelry bruken har utviklet seg litt om litt, så det er noen huller fra starten av året når jeg nå skal forøke å summere strikke året 2014. 

Først og fremst har dette året vært preget av sokkestrikk. Jeg har vært helt hekta på å strikke sokker, og har til en hver tid minst to par på gang, om ikke enda noen flere. Dette har etter det jeg har klart å resornere meg fram til resultert i ikke mindre en 35 par sokker. 


Noen av disse har jeg gitt vekk, men de fleste av dem er fortsatt hos meg. Felles for dem er at de er godt brukt. Jeg bruker bare hjemmestrikkede ullsokker nå, hele året, ankel sokkene i varme tider, de lange nå, og de tykke som varmesokker hjemme.

Litt annen småstrikk har det også blitt tid til i året som gikk. Fire sjal har jeg strikket meg, og brukt alle sammen. Et par mysterievotter ble det i høst. Min sønn fikk seg nye tøffler. Et sjal til min far, og en sjalegan til meg selv.


Her skulle også vært med en lue eller to, men den ene er blitt borte (strikket til min sønn på nyåret) og den andre glemte jeg å fotografere før jeg pakket den inn lille julaften...

Noen større plagg har det også blitt tid til i løpet av året. 
To gensre, en topp, tre jakker, et skjørt og en liten babyjakke har det blitt. Har nok strikket enda en topp om jeg ikke tar feil, før jeg begynte å legge prosjekter i Ravelry, og blogge.


En genser og jakke er blitt gaver til familien, babyjakken skal gis til sin nye eier på nyåret.

Og så var det spinningen da, det har blitt litt av det denne høsten. Mange nøster har jeg klart å produsere, men bare et har jeg tatt i bruk så langt. Har tanker om noen av de andre, så blir nok brukt flere med tiden.


Til nå er det bare det grå rosa nøste på øverste linje som er brukt, og det ble til sjalet som kan ses lengre oppe. Et av nøstene har jeg ikke rukket å hespe opp, så det vises bare på spoler før tvinning. Det er tvunnet og ferdig, men blir ikke hespet og vasket før året er omme.

Så litt har det blitt dette året. Og mer blir det nok i året som kommer. Jeg har ikke mange mål, men ønsker å kose meg med strikke og spinning. Men noen enkle mål har jeg.

 Personlig sokkeklubb, som er å trekke opp et sokkegarn i måneden og strikke av dette, og bli ferdig samme måned. Noe som høres kjekt og inspirerende ut. Strikker jo mye sokker, så det bør gå.

Strikke opp litt halvferdige sokker, og komme i mål på 52 sokker på et år, som avsluttes siste dag i juni. Halvgått år nå, og jeg har strikket ferdig 23, og har 9 som er påbegynt, derav 6 ferdig første sokk, og to påbegynte andre sokker. Disse skal ha mitt hovedfokus framover, så ingen nye sokker på pinnene nå, annet en månedens sokk, og mysteriesokken (denne har jeg gledet meg til et år, så tillatt påbegynt).

Strikke litt med mitt håndspunne garn, så jeg ikke bare lager meg et stort lager med garn... Ellers prøve å ikke kjøpe garn med mindre de er til bestemte prosjekter. Sokkegarn tells ikke i lager, som mangen sikker vet... Men også der er ønsket å bruke mer av det jeg har, en å kjøpe inn nytt...

Bruke opp litt av fiberen i huset før jeg kjøper meg mer. Nå har jeg et lite lager, og det trenger på ingen måte påfyll den næreste framtiden.

Har også som plan å oppdatere Ravelry biblioteket mitt når det gjelder garn også. Da får jeg en liten oversikt over alt det jeg har, som det er så lett å glemme at jeg har...

En siste ting jeg har tenkt, er å ha et mål per månede, er ikke viktig å holde, men noe å strekke meg etter. Som å gjøre et arbeid ferdig, eller komme i mål med et gamelt et, eller bare strikke litt på en jakke. Det viktig er å inspirere meg selv, eller utfordre meg selv.

Men mest av alt skal jeg strikke og spinne og kose meg masse. Håper jeg får strikket noen av de prosjektene jeg planla i år, men ikke kom i gang med. Og så har jeg to UFO'er jeg gjerne skulle fått ut av veien. Og masse masse deilig garn å bruke.

Ha et riktig godt nytt år, og fin kveld!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar