lørdag 28. februar 2015

Fra ull til ferdige sokker

Som ny spinner, er det kjekt å oppdater og skrive ned hva jeg har gjort. Så dette innlegget er fult og helt viet mine nye sokker i selvspunnet garn.

Fiberen er superwash BFL fra Spunky Club,  desember 2014.

Denne pølsen delte jeg i seks omtrent like store striper på langs. For å ta vare på fargene, siden dette er en gradient, pre-draftet (har vi et norsk or for dette?) jeg en og en farge, så de skulle være lettere. Noe det ble, og det gjorde at jeg spant det noe gjevnere. Spant tre spoler først, og tvinnet sammen, og samme prosess med de tre siste. Fikk av det ekte tretrådet garn.

Mitt ferdige garn.

Sokkene ble strikket to på en gang, med Magic-loop metoden, dette er første gang denne metoden har fungert for meg, må tydeligvis har to sokker på pinnen samtidig for å ikke føle at vaieren bare lager krøll. Strikket på pinne 2,5mm selv om garnet var litt tykkere en vanlig tynt sokkegarn. Jeg brukte mønsteret fra Swirl-E sokkene og Fish lips kiss heel. Hadde litt flere masker over foten en under, og økte til like mangen under foten før helen. Strikket til jeg begynte å gå tom for garn, to rett to vrang øverst og felte av når jeg synes bråtet var langt nok.
Sokkene er gode og varme, passe tykk. De er en nytelse for bena. Liker godt hvordan fargene glir sammen, og utrykket håndspunnet garn gir i ferdigstrikken. Dette er definitivt ikke de siste sokkene jeg spinner og strikker. Jeg har to garn ferdig spunnet, men det enen må ha en vask. Og nok fiber til å lage enda flere sokker. Så har blir det nok en del sokke spinn og strikk framover.

Ha en riktig god helg, og takk for titten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar