søndag 4. januar 2015

Ferdig med en sokk

Da er årets første par fullført, de er ikke strikket i år, men gjort ferdig. Det er Hermines hverdags sokker som omsider har kommet av pinnene, og jeg har fullført et av mine nesten ferdige par.
Disser er skikkelig fargerike, og fargene er sterke farger, men så fine at. Det nyttet ikke med noen annet mønster på disse en å bryte med en vrang maske her og der. Sokkene er strikket i Alegria fra Manos del Uruguay, i fargen Colibri. Det gikk med omtrent 62 gram til disse sokkene. De er strikket på pinne 2.25, og mønsteret Hermoine's everyday socks er gratismønster på Ravelry. Sokkene sitter som støpt på foten min. Godt fornøyd med disse.

Jeg rakk ikke å blogge om de siste ferdige sokkene i 2014, julesokkene mine, som jeg startet på julaften. Det er helt enkle stripesokker strikket fra tåen og opp, med Fish lips kiss heel. Garnet er et nytt bekjentskap, Bounce fra Fibernymp i fargen Northen lights. Hva passet vel bedre å strikke denne julen når vi hadde så mye nordlys her vest :)Jeg er veldig fornøyd med hvordan stripene stripet seg opp, og spesielt hvordan helen endte opp. Jeg har ikke gjort noe for å tilpasse, jeg bare strikket.

Når jeg først snakker om sokker, så kan jeg vise fram hvor langt jeg er kommet på januar sokken min. Spent på om helen vil passe når jeg strikker videre, eller om den må gjøres på nytt... 


Litt spinning har det også blitt tid til, både før og etter nyttår. 

Dette er sokkegarn, vel 200 meter. Dette garnet har gått i personlig sokkestrikke klubben min.

Min sønn fikk plukke ut litt fiber til meg, og legge under juletreet, jeg har ikke vist hva farger han har valgt. Den ene er denne i røde og blå farger, sterke farger, så de lyser liksom opp av blitsen (fotolys hva er det om vinteren...)

Denne som jeg kaller fersken er en annen han har kjøpt. Ikke mine vanlige farger, men ble veldig fint spunnet opp, og skal selvsagt brukes til noe. Vil prøve å strikke noe av disse garnene jeg har laget, må bare finne ut hva. Dette nøste er 340 meter, så her er jo litt.

Ha en god helg videre, og fin start på en ny uke.

1 kommentar:

  1. Heisan, og takk for koselig kommentar inne hos meg :)
    Jeg har lest litt på siden din, og du er en ihuga sokkestrikker, må jeg si. Så mange flotte sokker. Vel, jeg strikker sjelden sokker. Du har bare sett de to parene jeg har strikket det siste halve året, hi hi
    Vi sees.

    SvarSlett