torsdag 31. juli 2014

Noen ferdige sokker

I denne varmen vi har for tiden er det ikke mye blogging. Men strikkepinnene går gjevnt og trutt. Nye sokker er ferdig, og toppen fra sist innlegg har bare nederste blondekanten igjen. Men det var sokkene det skulle handle om nå.

Her er hele de i samlet flokk.

Først ut er Mine hjerter fra Bittami og boken Sokker strikking hele året.




Fakta:
Mønster: Mine hjerter fra boken Sokker, strikking hele året
Garn: Arwetta Classic mørk burgunder og lys lilla, 75g i størrelse 37/38
Pinne: 2.5 mm og 3 mm

Nest ut er Brocken seed stitch socks. Disse var artige å strikke og ble fin effekt. Kommer utvilsomt til å lage flere av denne typen framover. Men neste par prøver jeg kanskje å strikke fra tå og opp.





Fakta:
Garn: Arwetta Classic i hvit og flerfarget i alle mulige farger. 70g størrelse 37/38
Pinne: 2 mm og 2.5 mm

Neste ut er Rose Buds. Et fint mønster til et fint og eksklusivt garn. Disse er strikket i et av nøstene jeg kjøpte i Berlin i vår. Garnet var herlig å strikke med. Men spent på hvor slitesterkt det er.







Fakta:
Mønster: Rose buds
Garn: Handmaiden fine yarn, Casbah socks i fargen blackberry, 85g i størrelse 38.
Pinne: 2.75 mm og 2.25 mm

Til slutt er det flørtende føtter, igjen fra Bittami sin bok. Herlige sokker å strikke.



Fakta:
Mønster: Flørtende føtter fra boken Sokker, strikking hele året.
Garn: Arwetta Classics i lille, grønn, blå og rosa, 75g størrelse 37/38
Pinner: 2.5 mm og 3 mm

Blir nok mye sokker her på bloggen framover, siden jeg har som mål å klare 52 par på et år. Har kommet godt i gang alt. Men fortsatt gjenstår mange par. Målet for august er å ha tre til fire nye par ferdige. Burde være mulig, har jo så mye herlig sokkegarn å prøve ut, som jeg gleder meg til å ta fatt på. Må bare finne mønstre jeg føler passer garnene.

Ellers håper jeg å få ferdig noen av de større prosjektene etter hvert, men litt avhenging av temperaturfall, så det går ann å sitte med en varm genser i fanget uten å renne vekk... Blir spennende å se hva av målens om nås.

Ha en fin kveld og god helg, du som titter innom min lille strikkeside.

søndag 20. juli 2014

Enda mer garn


Denne herligheten ventet på meg når jeg kom hjem fra fjellet. Det fine med det moderne hyttelivet er Internett. Når tiden er der, så ble det mulighet til å finne litt herlig nytt garn å prøve. Holst supersoft har fått mye god kritikk fra andre og måtte prøves, siden jeg hadde lyst å strikken noe sommerlig, prøver jeg også coast, blanding av ull og bomull. Og ja, det har absolutt falt i smak. Har begynt på en topp i sistnevnte garn.
Fargen er ikke helt riktig på bilde, den heller mere mot grønn. Toppen strikken med to tråder, for coast er tynt... Spent på hvordan den blir i bruk.

Reklame er ikke noe jeg vanligvis biter på, men med garn er jeg tydelig mer påvirkelig, i hvert fall når reklamen kommer fra andre garnentusiaster... Det har resultert i disse tre herlighetene
Bugga og skinny bugga. Gleder meg til å prøve disse garnene ut på sokker. Det strikkes fortsatt sokker, men intet ferdig enda. 

Ha en fin søndag!!


lørdag 12. juli 2014

To nye ferdige sokker og litt til

Nå nærmer ferien seg slutten for min del, og tilbake til hverdagen igjen over helgen. Deilige og avslappende dager har vi hatt her i fjellheimen, alle fire. De siste dagene har varmen nådd til oss også, og det har vært badet. Vi kan ikke skilte med de høye badetemperaturene her hos oss

For i denne kulpen, knapt synlig mellom buskene, bader vi, mellom...

.... dette fallet og.....

..... dette lille fallet.....

.... er vannet krystallklart, og nesten stille.

Her kommet et litt bedre om ikke godt bilde av plassen. 

Det er ikke noe stort naturlig basseng, og her er ganske grundt, men det hoder mer enn nok til at vi kan komme oss under med hele kroppen, og få kjølt oss godt ned. Tviler på at dette badevannet holdt mer enn 10 grader, herlig og forfriskende!! Og best av alt, kort avstand fra hytten :)

På pinnene går det framover med alle mine sokker. Har strikket parallelt på de jeg har vist fram før, og avsluttet to par.

Blåsokken:


 Fakta:
Mønster: Regnbuesokken fra Hifa
Garn: Embla og Fjell fra Hifa
Pinner: 4 mm
En enkel og grei sokk som er kjapp å strikke. Liker disse, så det kommer nok flere slike her.

Ankelsokk:
Fakta:
Strikket etter egen oppskrift, ca 37
Garn: Fabel fra Drops design
Pinner: 2 mm og 2,5 mm

De andre som jeg har lagt opp til går det også framover med:
Skulle gjerne hatt denne ferdig, det hadde blitt et fint motiv med hjertesokker mot hjertesteinene.




Kommet ganske langt på disse også, så blir nok ferdig med første sokk om ikke lenge, og da skal alle toersokkene strikkes parallelt for å gjøre de mindre kjedelig... Alltid litt kjedelig å strikke sokk nr to...

Takk for at du ser innom min lille blogg, ha en riktig god helg!!

torsdag 10. juli 2014

Celtica er ferdig!!

Da er jakken jeg har jobbet med i det siste endelig ferdig, og klar til overlevering!! Deilig å være ferdig med denne jakken. Den er grei å strikke, men er ikke så glad i montering... Ikke at det er vanskelig, men jeg er så pirkete og nøye så det tar litt tid. Men tenk, måtte bare ta opp en kvart arm pga at jeg ikke var fornøyd...
Her kommer litt bilder av jakken:






Bildene av meg med jakken på ble tatt i full fart av en litt utålmodig tenåringsgutt... Så fikk ikke gjort så nye for at de skulle se bra ut, noe bildene viser... Henger krøllete på og alt... Slik går det når fotografen må leke modell....

Knappene er kjøpt lokalt hos Hobbykjelleren i Lærdal. Var min sønn som noe uttålmodig plukket dem ut på måfå, men synes de passet godt med jakken og fargene, så det ble dem. Følse rett.

På siste bilde er de to jakkene jeg har strikket så  langt etter dette mønsteret. Den mørke er min, og den er godt brukt. Skal ha en ny en på pinnene om ikke lenge, siden lillesøster ønsker seg en slik. Når noen vil ha noe jeg strikker, ja da strikker jeg :)

Fakta:
Garn: Lima fra Drops, ca 725g i lys grå.
Pinner: 4 mm

Til slutt vil jeg vise fram min stolte lille føken pus, som i dag har fanget sin aller første mus selv (hun har stjålet et par fra den hvite).
Ja, hun har tatt denne med båndet på, fant nok et hi innen rekkevidden sin...

Og så må jo musejegeren nr 1 få vise seg fram
I dag har han kommet tilbake med ikke mindre en 4 mus... Flinke gutten vår.

Ha en riktig god uke videre!

søndag 6. juli 2014

På mine pinner

Nå nærmer jeg meg omsider slutten på Celtica som jeg har strikket mye på de siste to ukene. Bolen er ferdig, begynt å feste tråder og montere. Har bare igjen å felle mot skulder på siste armen, så er alt strikket ferdig.
Neon bildet av jakken nå.


Har de siste to dagene fått to par med sokker av pinnene mine, og det har jeg feiret med å legge opp til ikke mindre en 4 nye sokker... Ja litt galskap, men ulike sokker å strikke på til ulike tider... Noen helt lette, noen med mønster.

Har brent etter å sette i gang med sokkegarnet jeg kjøpte i Berlin, er spent på det, både i farge og hvordan det er å strikke med. Slik så det ut før jeg nøstet opp:


Har valg meg et mønster laget for dette garnet, og her er det nok en ny utfordring, "Magic loop cast on" som jeg aldri har brukt, og det å strikke sokken fra tåen og opp... Litt skeptisk ja, siden jeg nå har funnet ut av helene mine, så de endelig blir bra.... Men har jo den erfaringen med meg, og kaster meg uti dette. Slik ser det ut etter at jeg har begynt så smått med tærene. Og bak er nøste etter at det er nøstet sammen.


Ellers har jeg en del andre sokker på pinnene:

Blåsokk nr to

Broken seed stitch

Sjekk garnet til denne sokken, mange farger med korte skift

Ankelsokker

Mine hjerter

Det var aktiviteten min på strikkefronten nå. Det er regn i fjellet nå, men gode temperaturer. Skal vist bli bra utover i uken som kommer.

Til det, ha en fin start på en ny uke!

Nå venter min sønn utålmodig på sin mor, så får komme meg inn til han og strikke videre på et av mine mange sokkepar.